O nas

Stowarzyszenie powstało w 2009 roku, w swojej dotychczasowej i obecnej działalności stawiamy na rozwój naszej gminy – gminy Gać. Współpracujemy z samorządem oraz  lokalnymi organizacjami, współorganizując lokalne imprezy, kolonie dla dzieci, pośredniczymy również w przyznawaniu stypendiów pomostowych dla naszych maturzystów na I rok studiów.
Obserwacja potrzeb i rynku gastronomii na terenie naszej gminy zaowocowały pomysłem założenia firmy zajmującej się przygotowaniem posiłków. W roku 2018 podjęłyśmy decyzję o założeniu i prowadzeniu działalności gospodarczej w zakresie gastronomii.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów założyłyśmy firmę, w której przygotowujemy domowe dania sporządzane w oparciu o regionalne przepisy, a cenę dostosowujemy do zasobności portfela mieszkańców naszej gminy. Zatrudnienie znalazły u nas 3 bezrobotne osoby, którym nie brakowało chęci do pracy i pasji do gotowania.

Oferta

Naszą ofertą jest catering dla przedszkoli i szkół, klientów indywidualnych i instytucjonalnych oraz dla wszystkich turystów, którzy chcą spróbować regionalnych smaków naszej kuchni. Produkty z oferty inspirowane są smakami kuchni regionalnej oraz naszymi tradycjami kulinarnymi. W sezonie letnim obsługujemy również imprezy plenerowe.

Nasze atuty:
- doświadczenie w branży zdobyte podczas organizacji lokalnych imprez oraz kolonii dla dzieci.
- profesjonalne doradztwo przy wyborze menu
- wysokie standardy pracy i realizacji zleceń oparte na takich wartościach jak: jakość, rzetelność, solidność i terminowość.
- dobre relacje z kadrą, które przekładają się na zaangażowanie i szacunek dla klienta, a także dbałość o dobro i wizerunek firmy.

Obszar działania

Działamy głównie na terenie Gminy Gać, ale realizujemy również zlecenia z miejscowości sąsiadujących z naszą gminą.
Nasza baza gastronomiczna znajduje się w budynku Ochotniczej Straży Pożarnej w Gaci, gdzie organizujemy wesela, chrzciny, komunie, 18-tki oraz inne imprezy okolicznościowe.
Współpracujemy z lokalnymi szkołami i przedszkolami, żłobkiem w Ostrowie, Dziennym Domem „Senior Wigor”, zapewniamy catering na imprezy firmowe oraz dla klientów indywidualnych.

Cel społeczny

Głównym celem Stowarzyszenia jest działalność na rzecz reintegracji społecznej i zawodowej osób zagrożonych wykluczeniem społecznym.
Dochód z działalności gospodarczej Stowarzyszenia przeznaczany jest na realizację celów statutowych i nie może być podzielony między jego członków.
Stowarzyszenie działa na zasadach demokratycznych, co oznacza zaangażowanie wszystkich członków w prowadzoną działalność oraz wpływ na podejmowane przez Zarząd decyzje.

Misja

W naszych palcówkach edukacyjnych chcemy stworzyć domową atmosferę oraz zapewnić radość z jedzenia pysznych i aromatycznych potraw przygotowywanych przez nas w oparciu o regionalne przepisy i kulinarne smaki.
Zapewniamy najwyższą jakość usług, aby w pełni sprostać oczekiwaniom klientów, ponieważ ich zadowolenie jest dla nas najważniejsze.
©2019 Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Gać, Wszelkie Prawa Zastrzeżone.